top of page
  • SIMA brewing

A konyhából a közép-európai pódiumra

Van abban valami gyengéden megható, amikor a söröd díjat nyer egy nemzetközi sörversenyen. Főképp akkor, amikor az adott sör receptje visszavezet a kezdetekig. Így történt ez nálunk is a Basic Needs névre hallgató American Pale Ale sörünkkel is, ami a 2024-es ECBC (=European Craft Beer Cup) versenyen Pale Ale kategóriában az ezüst minősítést hozta el. A Basic Needs ugyanis első saját házi sörreceptünk egy üzemi körülményekre optimalizált változata.



A siker apropóján nézzük meg, hogyan is jutottunk idáig. Társtulajdonosunk és sörfőzőnk, Rudi már 2018 óta kísérletezget a konyhában újabb és újabb sörökkel, amikből a legtöbbet rend szerint „nagyban” is lefőzünk. Így volt ez a 2018-ban megszületett, akkor még Ripacs névre hallgató Pale Ale-lel, amit azóta némi recept-korszerűsítést követően először Spring Break, majd némi további finomhangolás után Basic Needs néven szélesebb közönség elé is tártunk.



A Basic Needs immár alapszortimentes sörünknek tekinthető, rendszeresen újrafőzzük, és nem csak webshopunk állandó tételeinek egyike, hanem idéntől már a SPAR bizonyos budapesti üzleteiben is kapható a Régiók Kincsei program keretein belül.



A ropogós, krémes, diszkréten ködös Basic Needs Pale Ale Warrior, Cascade és Citra komlókkal készül, és egyik sulymos alapsörünk, a Fekete Kincs sulymos Pale Ale alapjául is szolgál.


Mi inspirálhatna jobban, mint a tény, hogy rendszeres fejlesztéssel és finomhangolással egy házi sörrecept is megállja a helyét egy nemzetközi sörversenyen és ezüst minősítést szerez?!


Néha tényleg megéri visszanyúlni az alapokhoz és csavarni rajta éppen csak egy leheletnyit.


Biztatunk hát minden sörbarátot, hogy ha van egy jó ötlete, készítse el otthon, majd nagyobban és nagyobban. Ha számodra is kecsegtető a saját sör gondolata, netán már kezdő házi sörfőző vagy tele kérdésekkel, gyere el hobby sörfőző kurzusunkra a BpBeerLab-be, és inspirálódj tanulj, ötleteljünk együtt a sörről.



Ha pedig csak kóstolnád a díjnyertes nedűt, keresd fel webshopunkat és tárazz be párat a Basic Needsből vagy a Fekete Kincsből:

Szomjúság megszüntetésére és egyéb alapszükségletek kielégítésére kimondottan ajánljuk 😉



Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page