top of page
  • SIMA brewing

AJÁNLÓ: BpBeerLab – Menő sörös gasztroprogramok Budapesten

Menő sörös gasztroprogramokat keresel Budapesten, vagy netán egy tuti ajándékot sörkedvelő barátodnak vagy családtagodnak, ami túlmutat a szokványos logózott söröskorsókon vagy az elcsépelt sörmintás egyenpólókon? Van rá egy ötletünk! 😉 



Bevalljuk, kicsit hazabeszélünk, ugyanis a BpBeerLab is a mi szerelemprojektünk: 2023 októberében gondoltunk egy merészet, és megalapítottuk Budapest legmenőbb sörsuliját, ahol minden a sörről szól. Szpojler: Azért osztályzatokat nem adunk, és jelentkezed sem kell, ha kérdeznél valamit!



A BpBeerLab-bel nem titkolt küldetésünk, hogy szélesebb körnek is megmutassuk, hogy a sör igazán izgalmas ital és legalább olyan jó kísérő lehet egy-egy étel mellé, mint a bor. Rendezvényeinken kizárólag ezt a nézetet osztó bisztrókkal és kultikus gasztrohelyekkel működünk együtt. Célunk, hogy a minőségi sör méltó helyet kapjon a gasztronómiában, és minél több ember megismerjen új sörtípusokat, vagy akár speciálisabb, komplexebb, kevésbé ismert tételeket.



Jelenleg kétféle sörös programot kínálunk, és a legkirályabb, hogy ezeket ajándékba is adhatod:


SÖRKÓSTOLÓ ESTEK

Vezetett sörkóstolóinkon rengeteg érdekességet megtudhattok a sörről. Tudtad például, hogy a világ sörforgalmának legnagyobb része Kínához köthető? Vagy hogy a sörfőzésnek saját istennője van? És hogy már 822-ben szerzetesi rendelet született a komlógyűjtésről? Na, ilyen információkból nem lesz hiány, ráadásul igazi kulisszatitkokat is megismerhettek. Egy-egy adott sör készítési körülményeiről egyenesen a sörfőző mesél nektek. A jó hangulatú, kötetlen söresten sört kóstolni is megtanulunk, mielőtt végigmegyünk az öt hazai kisüzemi sört tartalmazó izgalmas tételsoron. Közben pedig a sörökhöz passzoló hideg mártogatós ételt és snackeket is felszolgálunk. Az est végén pedig egy izgalmas sörkvízben mérhetitek össze frissen szerzett sörtudásotokat.




HÁZI SÖRFŐZŐ WORKSHOPOK

Ha pedig nem csak kóstolnád a sört, hanem azt is megnéznéd, hogyan készül, a házi sörfőző workshopunkat ajánljuk, ahol bemutatjuk, milyen egyszerű otthon is saját sört főzni. A workshopon megismerhetitek a házi sörfőzéshez szükséges alapvető eszközöket, az alapvető alapanyagokat és a sörfőzés folyamatát is, hiszen közösen le is főzünk egy sört. Mindeközben persze sört is kóstolunk: négy hazai kisüzemi sör kerül a terítékre. Mellé pedig elfogyasztunk egy az összeválogatott sörökhöz passzoló főételt is, így teljes lesz a gasztronómiai élmény.




Jól hangzik, ugye?


Meghirdetett rendezvényeinkre a www.bpbeerlab.hu oldalon jelentkezhettek. Családi / baráti társaságoknak pedig egyéni alkalmakat is biztosítunk, akár saját helyszínen is: egyeztessünk a hello@bpbeerlab.hu e-mail címen!




Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page